SiirtoSoitto muistuttaa, kun auto pitää siirtää

StreetReboot1-kisan tuloksena syntynyttä SiirtoSoitto-sovellusta pilotoidaan keväällä 2018 katujen kevätsiivouksessa. Sovellus auttaa kaupunkilaisia varautumaan kevätsiivoukseen ja muihin pysäköintiä rajoittaviin töihin. Se kertoo lähestyvien töiden aikatauluista ja muistuttaa pysäköinnin rajoituksista. Palvelun toivotaan vähentävän siirrettävien autojen määrää.

Siirtokehotus-liikennemerkit tuodaan katujen varsille pari päivää ennen työn alkamista. Nämä liikennemerkit ovat aina lainvoimaisia ja niihin merkittyinä aikoina pysäköinti on kielletty. Kun niitä noudatetaan, puhdistustyöt etenevät tehokkaasti ja katu saadaan nopeasti takaisin pysäköintiin.

Soittopalvelua testataan Taka-Töölössä ja Meilahdessa

SiirtoSoitto-sovelluksen soittopalvelua kokeillaan huhti–toukokuussa 2018 Taka-Töölössä ja Meilahdessa. Alueella pysäköivät SiirtoSoiton käyttäjät saavat automaattisen puhelun, jos oma auto on siirtokehotusalueella, kun kunnossapitotyöt alkavat. Nopeasti toimimalla voi ehtiä itse siirtämään autonsa ja välttää siirtomaksun. Jos ajoneuvo joudutaan siirtämään, SiirtoSoitto kertoo sen uuden sijainnin.

– Toivon, että mahdollisimman moni töölöläinen ja meilahtelainen innostuu ottamaan SiirtoSoiton käyttöön, jotta kokeilu onnistuu. Haluamme kehittää palvelusta mahdollisimman hyvän, sanoo sovelluksesta vastaavan Twenty Hexagons Oy:n perustaja Marco Sandrini.

Miksi kokeilu tehdään?

Helsingin kaupunki odottaa mielenkiinnolla SiirtoSoitto-kokeilun tuloksia. Katujen kevätpuhdistus saataisiin tehtyä huomattavasti nopeammin, jos kaikki helsinkiläiset siirtäisivät ajoneuvonsa itse eivätkä pysäköisi siirtokehotusalueille. Palvelun jatkamisesta päätetään kokemusten perusteella.

– Katujen puhdistus yllättää helsinkiläiset joka kevät. Vaikka siirtokehotuskyltit laitetaan kadunvarsille hyvissä ajoin, kaupunki joutuu siirtämään hiekanpoistotyön takia vuosittain noin 15 000 ajoneuvoa tai enemmänkin”, kertoo projektipäällikkö Lauri Uski.

– Autojen ja muiden kulkupelien siirtäminen aiheuttaa kaupungille vuosittain lähes miljoonan euron kustannukset. Kustannuksia aiheutuu myös ajoneuvojen omistajille, sillä heiltä peritään siirtomaksu.

SiirtoSoitto-mobiilisovellus toimii iPhone- ja Android-puhelimilla, ja sen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista. Sovelluksen ladannut käyttäjä valitsee kartalta alueet, joiden pysäköintiä rajoittavista töistä haluaa saada ilmoituksia. Ennakkoilmoitukset siirtokehotus-liikennemerkkejä käyttävistä puhdistustöistä ovat saatavilla koko kaupungin alueelta.

Lisätietoja SiirtoSoitosta ja tekstiviestipalvelusta löytyy lisätietoja osoitteesta www.hel.fi/ajoneuvosiirrot
Kirjaudu suoraan sovellukseen http://onelink.to/siirtosoitto